12.5.2016

 

Liian pitkä aika edellisestä päivityksestä. Vähitellen olen tottunut kesäkeliin niin hienon talven jälkeen. Tästä päivästä kolme viikkoa ja sitten pohjoiseen. Tänä kesänä käydään Lofootit läpi sekä pitkästä aikaa Jäämeren Sauna.

 

Sivuston uusimista olen suunnitellut monen muun jutun lisäksi. Uusi kypärä on ihan mukava ja valkoinen vaan miksi joudun taas kerran totuttelemaan niiden öttiäisten likaamaan visiiriin? Talvella visiiri pysyy niin puhtaana.

20.2.2016

 

Talvi alkaa kohtapuoliin taittua kevääksi. Salpausselän kisat, hiihtolomat, kevään ensimmäiset vihjeet kun aurinko vähän jo lämmittääkin. Tulevan kesäkauden suunnitelmat alkavat vähitellen muistuttelemaan itsestään.

 

Reissaamista olisi niin paljon... Ensi talvi, tuleva kesä ja kaikki muu. Pyörän varustelua voisi miettiä siinä missä iskareiden vaihtoakin. Vaihtoehtojen paljous tekee tämän hankalaksi. Parempi siis mennä tallille keväthuoltoa tekemään mutta ei omaan vaan ystävän pyörään.

12.2.2016

 

Kaksi viikkoa BWT16:n jälkeen. Ajanlaskun uusi standardi. Matkakertomus on valmis mutta matkavideon tekeminen vielä kesken. Vaikka kaksi viikkoa on mennyt ei tunnelma ole haihtunut. Tämä matka pohjoiseen on ollut monessa suhteessa merkittävä ja kasvattava. En olisi mitenkään voinut ennen matkaa kuvitella miten se vaikuttaa minuun. Moottoripyöräilyn kipinä on eskaloitunut aivan uusiin sfääreihin.

 

Alkava vuosi voi tuoda mukanaan ihan mitä vain: suuria tapahtumia, pitkiä reissuja tai sitten yksi kaato ja pitkä toipuminen. Kuka senkin tietää paitsi Herra yksin. Suunnitelmat tälle vuodelle ovat suuria mutta tosiasioiden edessä pitää olla nöyrä. Suunnitelmia täytyykin olla että motivaatio pysyy kohdillaan. Mitä ihmettä seuraavaksi talvikaudeksi olenkaan keksinyt?

 

BWT tulee todennäköisesti olemaan pitkäaikainen projekti. Mitä kaikkea se tuokaan tullessaan on vielä arvoitus. Tällaiset pitkät arktiset moottoripyöräjutaukset ovat kietoneet sieluni miltei täysin. Omin voimin niitä ei pidä tehdä vaan turva tulee hakea oikeasta suunnasta. Tiedätkö mistä?

30.1.2016

 

Ensimmäinen päivä arkea. Pitikö tänne sateen liukastamalle jääpinnalle palata? Matka meni hyvin kunnes yritin pysäköidä pyörän pihalle. Minä pysyin pystyssä mutta pyörä kaatui. Ajosaapas ei vain yksinkertaisesti pitänyt märällä jäällä. Aloin liukua taaksepäin ja pidä siinä sitten mokomaa pystyssä. Jotain tapahtui kyljessä kun oikeaan kylkeen sattuu. Revähdys tai venähdys tai jotain sinnepäin.

 

Menomatkalla kaadoin Bemarin kerran ja erityisen tyylikkäästi: jyrkkä ylämäki, jyrkkä mutka vasempaan ja etunen lipesi alta. Tiukka u-käännös vasuriin vastaantulijan sisäreunaan mutta kuski ei irrottanut otetta pyörästä. Olin varmaan koomisen näköinen kun pyörä kyljellään ja kuski selällään ikäänkuin yrittäisi komentaa pyörää "Älä karkaa!" Yllättävän nopeasti sain pyörän pystyyn ja matka jatkui.

 

Pieni tappio taitaa olla sähkösukista saamani palovammat etupuolen säärissä. Kaipa ne paranee. Alkaiskoha seuraavaa reissua suunnittelemaan...

29.1.2016

 

BWT16 on nyt valmis. Miehet ovat päässeet maaliin. Tässä kohtaa yleensä todetaan että "vihdoinkin kotona" mutta jostain syystä mielessä on "miksijonytpitipalata?miksi?" Eilinen päivitys jäi pois kehnon nettiyhteyden takia joten tänään kaiken logiikan mukaan pitäisi olla kaksin verroin kerrottavaa. Totta kyllä mutta ei ihan. Parilta viimeiseltä päivältä ei juuri paljon kerrottavaa ole. Vain turvallista ja vakaata ajoa. Aloitan ihan hetikohta reissuraportin laatimisen, jo heti huomenna.

 

Vähän täytyy kyllä tuntemuksia avata teille: viikon päivät olen saanut nauttia valkoisesta talvesta. Tänään palaaminen Lahteen oli kuin äkkiherätys arkeen. Ruuhka-Suomen musta ja märkä talvi... Kyllä moottoripyörälle valkoinen lumipinta on paljon mukavampi kuin musta asvaltti.